Basha-Franklin
Basha Office - Marek Sikora photography - Large-2_BRIGHT.jpg

Angel Wharf Office

 

Angel Wharf Office

This site was purchased as the long-term home of Basha-Franklin. The Regent's Canal location provided a natural, peaceful backdrop for our design aesthetic.


 

The challenge

A considerable portion of the two-storey office is below ground. The basement would have to become a desirable place to work, with a design that alleviates the reduced exposure to natural light. We also required space for 18 colleagues, a surface for sample boards, a reception area, meeting room and considerable storage.

 
 
 

The solution

We designed a streamlined environment that's easy to keep clean and orderly. LED lighting in concealed locations provides indirect light and improves the overall perception of space. We filled the office with greenery, improving air quality and bringing the natural world indoors.

 
 
 

The details

We selected finishes to reduce toxic off-gassing: plywood joinery is finished with linseed oil for a soft white colour and warm touch. Durable custom Corian door-pulls protect the doors.